Népszavazás 2016

Tájékoztató a 2016. október 2-án tartandó országos népszavazáson működő szavazókörökről

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 77. §-a alapján a Helyi Választási Iroda vezetője meghatározta a Kiskunfélegyházán működő szavazókörök számát, sorszámát, területi beosztását és címét, amely döntés alapján az 1-31. számú szavazókörökben élhetnek választójogukkal a választópolgárok.

Felhívom a Tisztelt Választópolgárok figyelmét, hogy a 18. sz. szavazókör estében módosult a szavazókör helye, címe. A korábban a Fornetti Kft. Telephelyén lévő szavazókör áthelyezésre került a Baromfifeldolgozó Üzem (Csongrádi út 101.) telephelyére.

A települési szintű lakóhellyel rendelkező, valamint az átjelentkezés útján szavazó választópolgárok a 12. számú szavazókörben (Kossuth Lajos utca 9., Móra Ferenc Gimnázium) élhetnek választójogukkal.

A szavazókörök 150 méteres határán belül nem lehet választási kampánytevékenységet folytatni.

szavazókörmegnevezéscím150 méteres határ
1., 2., 3. sz. szavazókör Platán Utcai Általános Iskola Platán utca 12. 1. sz. szavazókör, 2. sz. szavazókör, 3. sz. szavazókör
4. sz. szavazókör Szegedi Úti Óvoda Szegedi út 5. 4. sz. szavazókör
5. és 6. sz. szavazókör József Attila Általános Iskola Deák Ferenc utca 14. 5. sz. szavazókör, 6. sz. szavazókör
7. sz. szavazókör Dózsa György Általános Iskola Dózsa György utca 26-32. 7. sz. szavazókör
8. sz. szavazókör Szent Benedek Gimnázium (volt PG) Kossuth Lajos utca 24. 8. sz. szavazókör
9. sz. szavazókör Kossuth Lajos Középiskola Kossuth Lajos utca 34. 9. sz. szavazókör
10., 11., 12. sz. szavazókör Móra Ferenc Gimnázium Kossuth Lajos utca 9. 10. sz. szavazókör, 11. sz. szavazókör, 12. sz. szavazókör
13. sz. szavazókör Móra Ferenc Utcai Óvoda Móra Ferenc utca 2/a. 13. sz. szavazókör
14. sz. szavazókör Közgazdasági Szakgimnázium Oskola utca 1-3. 14. sz. szavazókör
15. sz. szavazókör Volt Göllesz Viktor Általános Iskola Szent Imre herceg utca 1-3. 15. sz. szavazókör
16., 17. sz. szavazókör Volt Bankfalui Általános Iskola Alpári út 53. 16. sz. szavazókör, 17. sz. szavazókör
18. sz. szavazókör Baromfifeldolgozó Üzem Csongrádi út 101. 18. sz. szavazókör
19. sz. szavazókör Boda Bálint Vegyesbolt Mészöly Gyula utca 1. 19. sz. szavazókör
20., 21. sz. szavazókör Darvas Általános Iskola Darvas József tér 10. 20. sz. szavazókör, 21. sz. szavazókör
22. sz. szavazókör Volt Aranyhegyi Csárda I. körzet 118. 22. sz. szavazókör
23., 24., 25. sz. szavazókör Bercsényi Utcai Óvoda Bercsényi utca 5. 23. sz. szavazókör, 24. sz. szavazókör, 25. sz. szavazókör
26. sz. szavazókör Kossuthvárosi Óvoda Dessewffy utca 38. 26. sz. szavazókör
27. sz. szavazókör KUNVILL Kft. Iroda Izsáki út 34. 27. sz. szavazókör
28. sz. szavazókör Volt Petőfi Sándor Általános Iskola Kossuth Lajos utca 27. 28. sz. szavazókör
29. sz. szavazókör Közösségi Ház IX. körzet 188. 29. sz. szavazókör
30. sz. szavazókör Haleszi Általános Iskola XI. körzet 1. 30. sz. szavazókör
31. sz. szavazókör Gazdaköri Iskola XI. körzet 352. 31. sz. szavazókör

Akadálymentes szavazókörök az alábbiak:

 • 5. sz. szavazókör: József Attila Általános Iskola (Deák Ferenc utca 14.)
 • 7. sz. szavazókör: Dózsa György Általános Iskola (Dózsa György utca 26-32.)
 • 9. sz. szavazókör: Kossuth Lajos Középiskola (Kossuth Lajos utca 34.)
 • 10-11-12. sz. szavazókörök: Móra Ferenc Gimnázium (Kossuth Lajos utca 9.)
 • 14. sz. szavazókör: Közgazdasági Szakközépiskola (Oskola utca 1-3.)
 • 16-17. sz. szavazókörök: Volt Bankfalui Általános Iskola (Alpári út 61.)
 • 19. sz. szavazókör: Boda Bálint Vegyesbolt (Mészöly Gy. utca 1.)
 • 20-21. sz. szavazókör: Darvas Általános Iskola (Darvas tér 10.)
 • 22. sz. szavazókör: Volt Aranyhegyi Csárda (I. körzet 118.)
 • 27. sz. szavazókör: KUNVILL Kft. Iroda (Izsáki út 34.)
 • 29. sz. szavazókör: Közösségi Ház (IX. körzet 188.)
 • 30. sz. szavazókör: Haleszi Általános Iskola (XI. körzet 1.)
 • 31. sz. szavazókör: Gazdaköri Iskola (XI. körzet 352.)

Dr. Faragó Zsolt
jegyző/HVI vezetője


Szavazással kapcsolatos tájékoztató

A szavazás ideje, helye

Szavazni a népszavazás napján 2016. október 2-án (vasárnap) 6 órától 19 óráig lehet Kiskunfélegyháza 31 szavazóhelyiségében. A szavazóhelyiségben 19 órakor sorban álló választópolgárok még leadhatják szavazataikat.

Névjegyzékbe vétel

A szavazóhelyiségben a kinyomtatott szavazóköri névjegyzékben szerepelő választópolgár szavazhat. A Nemzeti Választási Iroda értesítő megküldésével tájékoztatta a választópolgárokat szavazóköri névjegyzékbe vételről, amelyet 2016. augusztus 15-ig kellett megküldeni.

Azokat a választópolgárokat, akik 2016. augusztus 5-ét követően kerülnek a névjegyzékbe, a Kiskunfélegyházi Helyi Választási Iroda fogja tájékoztatni – értesítő megküldésével – a névjegyzékbe vételükről.

Az a választópolgár, aki – annak ellenére, hogy szerepel a szavazóköri névjegyzékben – nem kapta meg az értesítőt, vagy azt elveszítette új értesítőt igényelhet a Helyi Választási Irodától.

Központi névjegyzékben szereplő adatok módosítása

A választópolgárok kérhetik a központi névjegyzékben szereplő adataik módosítását (nemzetiségi választópolgárként történő nyilvántartásba vétel, fogyatékossággal élő választópolgár segítése, személyes adatok kiadásának megtiltása). Az erre irányuló kérelem benyújtható személyesen a lakóhely vagy tartózkodási hely szerint illetékes helyi választási irodánál, levélben (postacím: Helyi Választási Iroda – 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.), – ügyfélkapus regisztráció esetén ügyfélkapun www.magyarorszag.hu keresztül vagy a választások hivatalos honlapján www.valasztas.hu is a lakóhely szerinti helyi választási irodához.

Az akadálymentes szavazóhelyiség igénybevételére irányuló kérelmet legkésőbb 2016. szeptember 30-án 16 óráig, a Braille-írásos sablon iránti kérelmet legkésőbb 2016. szeptember 23-án 16 óráig lehet benyújtani.

Ha Ön már kérelmezte a fent megjelölt segítségek valamelyikét (pl. a 2014-es választások alkalmával), az a mostani népszavazásra is érvényes.

Átjelentkezés, külföldön történő szavazás, levélben szavazás, mozgóurna igénylése

Ha a választópolgár a szavazás napján Magyarországon, azonban a lakóhelyétől eltérő településen tartózkodik, átjelentkezéssel szavazhat. Az átjelentkezés iránti kérelmet a magyarországi lakcíme szerinti helyi választási irodának legkésőbb 2016. szeptember 30-án (pénteken) 16 óráig lehet benyújtani. A kérelmezőt a helyi választási iroda vezetője felveszi az érintett település kijelölt szavazókörének névjegyzékébe, és törli a lakóhelye szerinti szavazókör névjegyzékéből. Így az átjelentkező választópolgár kizárólag abban a szavazókörben adhatja le szavazatát, ahova átjelentkezett. Az átjelentkező választópolgár a fenti időpontig vonhatja vissza az átjelentkezési kérelmét.

Az a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár, aki a szavazás napján külföldön tartózkodik, a külképviseleteken adhatja le szavazatát. Ehhez kérelmeznie kell a külképviseleti névjegyzékbe történő felvételét legkésőbb 2016. szeptember 24-én 16 óráig a magyarországi lakcíme szerinti helyi választási irodától. A kérelem alapján a helyi választási iroda vezetője felveszi a választópolgárt a külképviseleti névjegyzékbe, egyidejűleg törli a lakóhelye szerinti szavazók névjegyzékéből. Így a szavazás napján a választópolgár kizárólag a megjelölt külképviseleten adhatja le szavazatát. A fenti határidőig a kérelem visszavonható.

A Nemzeti Választási Iroda felveszi a levélben szavazók névjegyzékébe azt a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárt, aki legkésőbb 2016. szeptember 17-én 16 óráig a Nemzeti Választási Irodához benyújtott kérelme (regisztráció) alapján szerepel a központi névjegyzékben. A kérelem benyújtható levélben, vagy online (www.magyarorszag.hu, www.valasztas.hu). A választási regisztráció feltétele a magyar állampolgárság megléte! A Nemzeti Választási Iroda a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, regisztrált magyar választópolgárnak arra a (magyarországi vagy külföldi) címre küldi meg a szavazási levélcsomagot, amelyet a választópolgár a regisztrációs kérelmében megjelölt. A választópolgár a szavazási levélcsomag személyes átvételét is kérheti a regisztrációs kérelemben. Ebben az esetben a szavazási levélcsomagot 2016. szeptember 17-től 2016. szeptember 30-ig, munkanapokon 9:00 - 16:00 között átveheti

 • az országgyűlési egyéni választókerületek székhelyein,
 • Magyarország kijelölt, határmenti településein vagy
 • Magyarország kijelölt külképviseletein.

A szavazási levélcsomag

 • feladható postán, legkésőbb 2016. október 1-jén 24 óráig kell beérkeznie a Nemzeti Választási Irodához,
 • leadható bármelyik külképviseleten 2016. szeptember 17. és október 1-je között munkanapokon 9:00 - 16:00 között, vagy a szavazás napján, október 2-án,
 • leadható Magyarországon, bármelyik országgyűlési egyéni választókerületi választási Irodában – így Kiskunfélegyházán is – 2016. október 2-án, a szavazás napján 6:00 -19:00 között.

Az a választópolgár, aki egészségi állapota, fogyatékossága vagy fogva tartása miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben írásban mozgóurnát igényelhet a szavazást megelőzően a lakcím szerinti helyi választási irodától 2016. szeptember 30-án 16 óráig, illetőleg a szavazás napján 15 óráig a szavazatszámláló bizottságtól.

Ha a választópolgár a szavazás napján a lakóhelyétől eltérő településen tartózkodik (pl. kórházban van), erre a címre is igényelhet mozgóurnát, de az esetben először át kell jelentkeznie, és az átjelentkezést követően lehet mozgóurnát kérni.

Mozgóurnával való szavazás esetén a szavazatszámláló bizottság két tagja a szavazás napján felkeresi a választópolgárt az általa megadott címen.

Amennyiben mozgóurnával kíván szavazni, a népszavazáskor a szavazókörben nem szavazhat, kizárólag mozgóurnával!

Az átjelentkezéssel, illetve a mozgóurnával kapcsolatos kérelmek benyújthatók:

 • awww.valasztas.hu honlapon(online vagy ügyfélkapun) keresztül;
 • levélben az állandó bejelentett lakcím szerinti helyi választási irodánál;
 • személyesen az állandó lakóhely vagy a bejelentett tartózkodási hely szerinti helyi választási irodánál.

A szavazás módja

A szavazás megkezdése előtt a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát, valamint lakcímét VAGY személyi azonosítóját (személyi számát) az alábbi érvényes okmányokkal:

Személyazonosság:

 • magyar hatósági által kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formátumú vagy régi típusú, könyvecske formájú vagy ideiglenes személyazonosító igazolvány),
  VAGY
 • magyar hatóság által kiállított útlevéllel (magyar ideiglenes útlevél is elfogadható),
  VAGY
 • magyar hatóság által kiállított vezetői engedéllyel (jogosítvánnyal).

Lakcím:

 • lakcímkártyával (lakcímet igazoló hatósági igazolvány) VAGY
 • lakcímbejelentésről szóló átvételi elismervény, VAGY
 • a régi, könyvecske alakú személyazonosító igazolvány is elfogadható, ha tartalmazza a lakcímet.

Személyi azonosító:

 • személyi azonosítót igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya hátoldala) VAGY
 • hatósági bizonyítvánnyal VAGY
 • személyazonosító jelről szóló igazolással.

Érvényes okmányok bemutatása nélkül a választójog gyakorlására nincs lehetőség, ezért az okmányok érvényességi idejét ellenőrizni kell!

A választópolgár a népszavazáson egy lebélyegzett szavazólapot és borítékot kap, melyek átvételét aláírással igazolja. Szavazni az „Igen” vagy a „Nem” melletti körbe írt, két egymás metsző vonallal (pl.: X vagy +) lehet. A szavazást követően a szavazólap a borítékba helyezhető. Ezt követően a szavazólapot (a szavazólapot tartalmazó borítékot) a szavazóurnába kell helyezni.

Országgyűlési Egyéni Választókerületi
Választási Iroda
Kiskunfélegyháza

Letölthető nyomtatványok:


04. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda és Kiskunfélegyháza Város Helyi Választási Irodájának elérhetőségei

1. Kiskunfélegyháza Város Helyi Választási Irodájának, valamint a 04. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda vezetője:

Dr. Faragó Zsolt jegyző
telefon: (+36 76) 562-015
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2. Kiskunfélegyháza Város Helyi Választási Irodájának, valamint a 04. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda elérhetőségei:

2.1. 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1. I. em. 30. szoba (Jegyzői Titkárság)

 • választási bizottságok megbízott tagjainak bejelentése,
 • szavazatszámláló bizottságokkal kapcsolatos információk,
 • szavazási levélcsomag átvétele 2016.09.17-től 2016.09.30-ig
  munkanapokon 9:00 - 16:00 között
 • szavazási levélcsomag leadása a szavazás napján 6:00 - 19:00 között
 • mozgóurna kérelmek leadása 2016.09.30-án 16:00-ig
 • Választási Információs Szolgálat (VISZ) munkanapokon 8:00 - 16:00 között
  telefon: (+36 76) 562-015, (+36 76) 562-051
  e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2.2. 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1. I. em. 27. szoba (Anyakönyvi Hivatal)

Központi névjegyzék vezetésével kapcsolatban:

 • nemzetiségi névjegyzékbe való felvétel iránti kérelem,
 • segítség igénylése a választójog gyakorlásához,
 • személyes adatok kiadásának megtiltása.

Szavazóköri névjegyzék vezetésével kapcsolatban:

 • átjelentkezési kérelem benyújtása,
 • külképviseleti névjegyzékbe való felvétel iránti kérelem benyújtása
 • új értesítő igénylése, amennyiben nem kapta meg az értesítőt, vagy azt elveszítette.
  telefon: (+36 76) 562-051
  e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dr. Faragó Zsolt
OEVI/ HVI vezetője


Hirdetmény PDF formátumban is letölthető.

A polgármesteri hivatal elérhetősége

Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.
Telefon: (76) 562-000, (76) 461-255
Fax: (76) 562-001, (76) 462-252
Email: polgarmester@kiskunfelegyhaza.hu

 

Hangmenü

Virágos Félegyházáért

Virágos Félegyházáért

Várjuk magánszemélyek, közösségek, lakóközösségek, vállalkozások, intézmények jelentkezését, akik elő- és belső kertjüket, konyhakertjük, ablakukat, erkélyüket, vállalkozásuk, intézmények előkertjét, az általuk gondozott közterületet a versenyre nevezni kívánják.

 

A részletes felhívás itt megtekinthető.

Jelentkezési lap letölthető, valamint beszerezhető és leadható a városi könyvtárban, a művelődési központban és a Tourinform Irodában.

Központi címregiszter hirdetményei - KCR

Tájékoztató a központi címregiszter létrehozásával kapcsolatosan a lakosságot érintő változásokról. További információ

Kiskunfélegyházi Járási Hivatal

6100 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 2.
telefon: (+36 76) 795-745
fax: (+36 76) 998-354
e-mail: kiskunfelegyhaza@bacs.gov.hu
honlap: bkmkh.hu/kiskunfelegyhazi_jarasi_hivatal

 

Ügyfélfogadás
hétfő 800 - 1600
kedd 800 - 1600
szerda 800 - 1800
csütörtökön nincs ügyfélfogadás
péntek 800 - 1200

Népszavazás 2016
Kiskunfélegyháza Város közvilágításának energiatakarékos korszerűsítése
Kiskunfélegyháza, 5-ös számú főúton történő biztonságos kerékpározás megteremtése
A roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a családok átmeneti otthonában.
A roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása az átmeneti szálláson és éjjeli menedékhelyen.

Komplex telep-program

Komplex telep-program

arop-1.A.5-2013-2013-0013

 

kerdoiv

eb-nyilvantartas

felegyhaziprogram